Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 17.06.2021 ora 07.00 – 18.06.2021 ora 07.00

Debitele vor fi în creștere datorită precipitațiilor sub formă de aversă cu caracter torențial prognozate și propagării, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Someș, Crasna, Barcău, Crișul Repede, Crișul Negru, Bega, cursurile superioare ale Mureșului, Siretului, Sucevei, Moldovei, Bistriței, Jijiei și Prutului și cursul mijlociu și inferior al Timișului, unde vor fi în ușoară scădere, iar pe râurile din bazinul hidrografic Vedea, bazinele mijlocii și inferioare ale Argeșului și Ialomiței și bazinul inferior al Oltului debitele vor fi relativ staționare.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu efect de inundaţii locale și creşteri mai importante de niveluri şi debite, cu posibile depășiri ale COTELOR DE APĂRARE, pe unele râuri din sud-vestul, sudul  și estul țării și din zonele de munte, ca urmare a precipitaţiilor însemnate cantitativ prognozate. sub formă de aversă.
Se va situa peste COTA DE ATENȚIE: râul Biruinţa la stația hidrometrică Biruința (150+35)-jud.CT și râul Miletin la stația hidrometrică Șipote (150+6) – jud. IS
Intră în vigoare AVERTIZAREA HIDROLOGICĂ nr. 54 din 17.06.2021.