Prognoza hidrologică pentru râuri în intervalul 15.09.2023 ora 07.00 – 16.09.2023 ora 07.00

Debitele vor fi în creștere datorită precipitațiilor prognozate și propagării pe râurile din bazinele: Someș, Crasna, Barcău, Crișuri, bazinele superioare și mijlocii ale Mureșului, Oltului, Buzăului, Rm. Sărat, Putnei, bazinele superioare ale Jiului, Argeșului, Ialomiței, afluenții mici din bazinele inferioare ale Siretului și Bârladului și doar prin propagare pe cursurile inferioare ale Timișului și Bârzavei.
Pe celelalte râuri, debitele vor fi relativ staționare, exceptând râurile din bazinele Vișeu, Iza, Tur, Bega, Caraș, Nera, bazinele superioare și mijlocii ale Timișului și Bârzavei, unde vor fi în scădere.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creșteri de niveluri și debite cu posibile depășiri ale COTELOR DE ATENȚIE pe unele râuri mici din zonele de deal și munte din sudul și centrul țării, ca urmare a precipitațiilor torențiale, sub formă de aversă, mai însemnate cantitativ, prognozate.
Intră în vigoare ATENȚIONAREA HIDROLOGICĂ nr. 115 din 15.09.2023 începând cu ora 12:00.

Legenda: H – nivel, Q – debit, CA- cota de atentie, CI – cota de inundatie, CP – cota de pericol, +∆H – cu cat este depasita CA sau CI,
G- gheata la mal, P – pod de gheata, Z -zapor, N-naboi, S – curg sloiuri