Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 15.06.2021 ora 07.00 – 16.06.2021 ora 07.00

Debitele vor fi în general în creștere ca urmare a precipitațiilor prognozate și propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Argeș, Ialomița, Siret, bazinul superior și mijlociu al Oltului, bazinele superioare ale Vișeului, Izei, Someșului, Mureșului, Târnavelor, Prutului, pe cele din Dobrogea și afluenții Prutului, relativ staționare pe râurile din bazinele superioare ale Someșului Mic, Crișurilor, Arieșului și pe cursul mijlociu și inferior al Prutului și în scădere pe celelalte râuri.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu efect de inundaţii locale și creşteri mai importante de niveluri şi debite, cu posibile depășiri ale COTELOR DE APĂRARE, pe unele râuri din jumătatea de est a țării și zonele de munte, ca urmare a precipitaţiilor însemnate cantitativ prognozate sub formă de aversă.
Se vor situa peste COTELE DE ATENȚIE râurile la stațiile hidrometrice: Casimcea – Cheia (150+50)-jud. CT şi Biruinţa – Biruința (150+80)-jud. CT.
Intră în vigoare AVERTIZAREA HIDROLOGICĂ nr. 53 din 15.06.2021.