Debitele vor fi în general în scădere, exceptând Bârladul, cursul Siretului, cursurile inferioare ale Crișului Alb și Mureșului, cursul mijlociu și inferior al Jiului și cursul superior al Prutului, unde vor fi în creștere prin propagare.
Pe raurile din bazinul Ialomiței, cursurile superioare ale Mureșului și Argeșului, cursul superior și mijlociu al Oltului și pe râurile din Dobrogea, debitele vor fi relativ staționare.
Se vor situa peste:
COTA DE INUNDAȚIE râul Tur la stația hidrometrică Micula (310+20)-jud.SM datorită deversărilor controlate din acumularea Călineşti.
COTELE DE ATENŢIE râurile la stațiile hidrometrice: Tur – Călineşti Oaş (350+20)-jud.SM şi Turulung (360+20)-jud.SM (sector îndiguit) datorită deversărilor controlate din acumularea Călineşti și Crișul Alb – Chişineu Criş (600+30)-jud.AR prin propagare.
Sunt posibile creşteri izolate de niveluri și debite pe unele râuri mici din sudul ţării și din zona de munte datorită cedării apei din stratul de zăpadă și precipitațiilor slabe cantitativ, prognozate.
Formațiunile de gheață existente se vor menține fără modificări semnificative.