Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 06.01.2022 ora 07.00 – 07.01.2022 ora 07.00

Debitele vor fi în creştere ca urmare a efectului combinat al precipitațiilor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Someș, Arieș, bazinul superior al Mureșului și pe Bistrița (afluent al Siretului) și numai prin propagare pe cursul superior al Prutului și cursurile mijlocii și inferioare ale Sucevei, Moldovei și Siretului.
Pe râurile din bazinele hidrografice, Crasna, Barcău, Crișuri, Arieș, Bega, Timiș, Bârzava, Caraș, Nera, Cerna, Jiu, Ialomița, Buzău, Putna, Trotuș, Bărlad, Prut, bazinele superioare ale Sucevei și Moldovei, bazinul inferior al Mureșului, bazinul superior al Oltului debitele vor fi în scădere, iar pe celelalte vor fi în general staționare.
Se va situa peste COTA DE INUNDAȚIE râul Tur pe sectorul aval acumularea Călinești Oaș (sector îndiguit) și peste COTELE DE ATENȚIE unele râuri mici din bazinele Someșul Mare, Lăpuș, Iza și Tur.
Formațiunile de gheață (gheață la maluri, sloiuri, pod de gheață) existente pe râurile din Moldova vor fi în diminuare, restrângere și eliminare. 
Intră ȋn vigoare AVERTIZAREA HIDROLOGICĂ nr. 4 din 06.01.2022 începând cu ora 11:00.