Prognoza hidrologică pentru râuri în intervalul 04.04.2023 ora 07.00 – 05.04.2023 ora 07.00

Debitele vor fi în creştere datorită precipitațiilor lichide prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Moravița, Caraș, Nera, Cerna, Jiu, Olt, Vedea, Argeș, Ialomița, Rm. Sărat, Putna, bazinele superiore și mijlocii ale Begăi, Timișului, Bârzavei și bazinele mijlocii și inferioare ale Buzăului și Trotușului, iar pe cursurile inferioare ale Someșului și Mureșului, doar prin propagare.
Pe râurile din bazinele: Vișeu, Iza, Tur, Crasna, Barcău, Crișuri, bazinele superioare și mijlocii ale Someșului și Mureșului și cursurile inferioare ale Begăi, Timișului și Bârzavei, debitele vor fi în scădere, iar pe celelalte râuri, vor fi relativ staționare.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE APĂRARE pe unele râuri din Banat și Oltenia, datorită precipitațiilor lichide, mai însemnate cantitativ, prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării.
Ca urmare a propagării viiturilor formate anterior pe râurile din Banat, se vor mai situa peste COTELE DE ATENȚIE, cursurile inferioare ale râurilor Timiș, Barzava și Moravița.
Intră în vigoare AVERTIZAREA HIDROLOGICĂ nr. 32 din 04.04.2023, începând cu ora 12:00.

Legenda: H – nivel, Q – debit, CA- cota de atentie, CI – cota de inundatie, CP – cota de pericol, +∆H – cu cat este depasita CA sau CI,
G- gheata la mal, P – pod de gheata, Z -zapor, N-naboi, S – curg sloiuri