Caracterizarea starii raurilor în intervalul 28.07.2018 ora 07.00 – 29.07.2018 ora 07.00

Debitele au fost în creştere datorită efectului combinat al precipitaţiilor în curs, a celor căzute în interval şi propagării, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Târnava Mică, Bega, Timiș, Vedea, Rm. Sărat, Putna, Suceava, bazinele superioare și mijlocii ale Crișului Alb, Argeșului, Ialomiței, Bârladului, bazinele superioare ale Bârzavei, Carașului, Jijiei, bazinele inferioare ale Bistriței și Moldovei, cursul inferior al Crasnei, cursul superior al Prutului și cursul mijlociu al Mureșului, unde au fost în scădere.
Scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu efecte de inundaţii locale şi creşteri mai însemnate de niveluri și debite s-au înregistrat pe unele râuri mici din bazinele hidrografice Vișeu, Iza, Crișul Repede, bazinul superior și mijlociu al Oltului și bazinul inferior al Mureșului, ca urmare a precipitațiilor căzute în interval sub formă de aversă, cu caracter torențial și mai însemnate cantitativ.
Se situează peste COTELE DE ATENŢIE râurile la staţiile hidrometrice: Buhai – Pădureni (250)-jud. BT şi Tecucel – Tecuci (360+16)-jud. GL.
În interval s-au situat peste COTELE DE ATENȚIE râurile la stațiile hidrometrice: Sărşig – Fântânelor (275+29)-jud. BH şi Orăștie – Grădiștea de Munte (65+3)–jud. HD.
Debitele se situează la valori mai mari de 100% din mediile multianuale lunare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Iza, Tur, Someș, Crasna, Barcău, Moraviţa, Cerna şi Bârlad, unde se situează sub normalele lunare, cu valori cuprinse intre 30-90% din acestea. 
În interval au fost emise două ATENŢIONĂRI şi trei AVERTIZĂRI HIDROLOGICE pentru fenomene imediate.
Este în vigoare AVERTIZAREA HIDROLOGICĂ nr. 52 din 27.07.2018.