Caracterizarea stării râurilor în intervalul 28.04.2023 ora 07.00 – 29.04.2023 ora 07.00

Debitele au fost în general în scădere, exceptând cursul inferior al Mureșului, cursul mijlociu al Siretului și cursul superior (aval s.h. Oroftiana) și mijlociu al Prutului, unde au fost în creștere ca urmare a propagării.
Pe râurile din bazinele hidrografice: Vedea, Bârlad, bazinele inferioare ale Oltului, Argeșului, bazinul mijlociu și inferior al Ialomiței, cursul mijlociu și inferior al Prutului și pe cele din Dobrogea, debitele au fost relativ staționare.
Debitele se situează la valori sub mediile multianuale lunare, cu coeficienți moduli cuprinși între 30-90%, mai mari (peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Someș, Bârzava, Moravița, Caraș, Suceava, Moldova, Bistriţa, bazinul superior și mijlociu al Mureșului (exceptând Arieșul), cursul Siretului și cursul mijlociu și inferior al Prutului și mai mici (sub 30%) pe afluenții Bârladului.
Se situează peste COTELE DE ATENȚIE râurile la stațiile hidrometrice: Bârzava – Partoș (50+52)-jud.TM și Moravița – Moravița (250+96)-jud.TM.