Caracterizarea starii raurilor în intervalul 27.12.2020 ora 07.00 – 28.12.2020 ora 07.00

Debitele au fost în general în scădere, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Jiu, Ialomița, Buzău, Putna, Bârlad, bazinul inferior al Oltului, bazinul superior și mijlociu al Argeșului, izolat în bazinul superior al Oltului, pe cursul inferior al Mureșului și pe cursul superior al Prutului, unde au fost în creștere ca urmare a precipitațiilor căzute în interval, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării.
Pe râurile din bazinele hidrografice: Someșul Mic, Crasna, Barcău, Vedea, bazinul superior și mijlociu al Oltului, bazinul inferior al Argeșului și pe râurile din Dobrogea debitele au fost relativ staționare.
Formaţiunile de gheaţă (gheaţă la maluri) prezente în bazinele superioare ale Bistriței și Moldovei, au fost în diminuare, restrângere şi eliminare. 
Debitele se situează la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (peste normalele lunare) pe râurile: Tur, Someș, Arieș, Jiu, Olt, Ialomița, Siret (exceptând Bârladul și Rm. Sărat), bazinul superior al Mureșului, bazinul superior și mijlociu al Argeșului, cursul mijlociu și inferior al Prutului și pe cele din Dobrogea şi mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe râurile din bazinele: Crasna. 
Se situează peste COTELE DE ATENȚIE râurile la stațiile hidrometrice: Tur – Micula (270+6) jud. SM, ca urmare a deversărilor controlate, Azuga – Azuga (100) jud. PH, Teleajen Valea Poii (100+13) jud. PH, Teleajen – Vălenii de Munte (230) jud. PH, Sălătrucel  Berislăveşti (10+10)-jud.VL.
Este în vigoare ATENȚIONAREA HIDROLOGICA nr. 66 din 27.12.2020.