Caracterizarea starii raurilor în intervalul 26.02.2019 ora 07.00 – 27.02.2019 ora 07.00

Debitele au fost în general staţionare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Arieș, Bega, Timiș, Caraș, bazinele superioare și mijlocii ale Nerei și Cernei, cursul mijlociu și inferior al Crișului Alb și cursurile inferioare ale Crișului Negru și Mureșului unde au fost în scădere.
Pe râurile din bazinele hidrografice Bârzava și Suceava, debitele au fost în ușoară creștere datorită cedării apei din stratul de zăpadă și propagării și numai prin propagare pe cursurile inferioare ale Nerei și Cernei. 
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 50-90 % din valorile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Arieş, Caraș, Cibin, Siret (exceptând unii afluenţi ai Bârladului și bazinul superior al Buzăului), Prut (exceptând Jijia) şi bazinele superioare ale Vișeului și Jiului. 
Formațiunile de gheață (gheaţă la mal, năboi și izolat pod de gheaţă) au fost în eliminare pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza și au fost în diminuare și restrângere pe râurile din bazinul Someș, Mureș, bazinul superior şi mijlociu al Oltului, în bazinele superioare ale Argeșului și Ialomiței și pe râurile din Moldova.
Curge năboi pe râurile la stațiile hidrometrice: Mureș – Gălăoaia și Neagra – Gura Negrii.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.