Caracterizarea stării râurilor în intervalul 24.03.2023 ora 07.00 – 25.03.2023 ora 07.00

Debitele au fost în general staționare, exceptând bazinul superior al Jiului unde au fost în creştere ca urmare a cedării apei din stratul de zăpadă.
Pe râurile din bazinul hidrografic Crişul Alb, pe cursul Ialomiței şi pe cursul inferior al Someşului, debitele au fost în scădere.
Mici creșteri de niveluri și debite ca urmare a cedării apei din stratul de zăpadă s-au mai înregistrat și pe unele râuri din bazinele superioare ale Oltului și Lotrului.
Debitele se situează la valori sub mediile multianuale lunare, cu coeficienți moduli cuprinși între 30-80% din normalele lunare, mai mari (în jurul și peste mediile multianuale lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Someșul Mare, Someșul Mic, Crasna, Barcău, Crișul Repede, Mureș (exceptând Târnava Mare), Bega, Bârzava, Caraș, Suceava, Moldova, cursul mijlociu și inferior al Timișului, bazinele superioare ale Jiului, Oltului, Cibinului, Lotrului, Dâmboviței, Ialomiței şi Prahovei, cursul superior și mijlociu al Bistriței (afluent al Siretului) și mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Amaradia, Vedea, Tazlău, Bârlad, Jijia şi pe unii afluenți din bazinul mijlociu și inferior al Oltului.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează muuuuult sub COTELE DE ATENȚIE.