Caracterizarea starii raurilor în intervalul 23.07.2019 ora 07.00 – 24.07.2019 ora 07.00

Debitele au fost în general staționare, exceptând râurile din bazinele hidrografice Bârzava, Buzău, Rm. Sărat, Putna, Trotuș, bazinele superioare ale Mureșului, Oltului, bazinele superioare și mijlocii ale Argeșului și Ialomiței, cursurile inferioare ale Târnavelor, Timișului și Moldovei, unde au fost în creștere ca urmare a precipitațiilor căzute în interval și propagării și cursurile inferioare ale Someșului, Crișurilor, Mureșului, unde au fost în scădere.
Mici creșteri de niveluri și debite ca urmare a precipitațiilor căzute în interval sub formă de aversă s-au mai înregistrat și în bazinele superioare ale Someșului, Barcăului, Târnavelor, Vedei, pe unii afluenți ai Bistriței, Oltului mijlociu și Argeșului inferior.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe cursul Prutului aval de Stânca Costeşti şi pe unii afluenţi ai Prahovei şi mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Lăpuș, Crasna, Crişul Repede, Crișul Negru, Moravița, Rm. Sărat, Bârlad, Jijia, bazinul superior şi mijlociu al Oltului, pe unele râuri din bazinul superior al Argeşului, pe unii afluenţi ai Mureşului (Luţ, Comlod, Iara, Feernic, Domald, Secaș, Sebeş, Râul Mare) şi pe unele râuri din Dobrogea.
În interval au fost emise 3 ATENȚIONĂRI HIDROLOGICE pentru fenomene imediate.
Este în vigoare ATENŢIONAREA HIDROLOGICĂ nr. 51 din 23.07.2019 până la ora 10:00.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.