Caracterizarea starii raurilor în intervalul 18.07.2018 ora 07.00 – 19.07.2018 ora 07.00

Debitele au fost în creștere datorită precipitaţiilor căzute în interval şi propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Crişul Negru, Crişul Alb, Bega, Timiş, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Suceava, Bârlad, bazinul superior şi mijlociu al Oltului, bazinele superioare ale Argeşului şi Ialomiţei şi pe cursul superior al Prutului.
Pe râurile din bazinul Vedea şi bazinul inferior al Argeşului debitele au fost în scădere uşoară, iar pe celelalte râuri au fost relativ staţionare.
Scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu efecte de inundaţii locale şi creşteri mai însemnate de niveluri și debite s-au înregistrat pe unele râuri din zonele de deal și munte din nordul, centrul, vestul, sud-vestul țării și pe cele din Dobrogea, ca urmare a precipitațiilor căzute în interval sub formă de aversă, izolat cu caracter torențial și mai însemnate cantitativ.
Debitele se situează la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Bega, Bârzava, Jiu, Vedea, Ialomița, Tazlău, Sitna, cursul Prutului, bazinele inferioare ale Oltului și Argeșului, cursul mijlociu și inferior al Siretului și mai mici (10-30% din mediile multianuale lunare) râurile din bazinul hidrografic Bârlad și cursul superior al Crasnei. 
În interval au fost emise o AVERTIZARE HIDROLOGICĂ pentru fenomene imediate și zece ATENŢIONǍRI HIDROLOGICE pentru fenomene imediate.