Debitele au fost în general staționare, exceptând Târnavele, Cerna, cursul mijlociu și inferior al Someșului, cursurile inferioare ale râurilor: Crasna, Barcău, Crișuri, Mureș, Bega, Timiș, Bârzava, Moravița, Caraș, Nera și cursul superior al Oltului, unde au fost în creștere prin propagare. Pe râurile din bazinele: Vișeu, Iza, Tur, Buzău, cursurile superioare ale Someșului și Mureșului, cursurile superioare și mijlocii ale râurilor: Crasna, Barcău, Crișuri, Bega, Timiș, Bârzava, Moravița, Caraș și Nera debitele au fost în scădere.
Se situează peste COTA DE ATENŢIE râul Bega Veche la staţia hidrometrică Pişchia (100+16)-jud.TM.
În interval s-a situat peste COTA DE INUNDAȚIE râul Bega la stația hidrometrică Balinț (550+11)-jud.TM.
Formaţiunile de gheaţă (gheaţă la maluri, năboi, pod de gheaţă) prezente pe majoritatea râurilor din ţară (exceptând cele din Banat şi Crişana), au fost în diminuare şi restrângere, exceptând râurile din bazinul superior al Mureșului, unde au fost în ușoară intensificare.
La s.h. Cosna, pe râul Tesna, amonte de confluența râului Bancu cu râul Tesna, s-a format o aglomerare de gheţuri pe o lungime de 350 m.
Curge năboi pe râurile la staţiile hidrometrice: Iza-Săcel, Mara-Vadu Izei, Someșul Mare-Nepos și Beclean, Sălăuța-Salva, Bistriţa-Bistriţa, Lăpuș-Răzoare și Lăpușel, Cavnic-Copalnic, Mureș-Glodeni, Gilort-Turburea, Olt-Podu Olt și Feldioara, Săliște-Săliște, Olteț-Oteteliș, Cerna-Măciuca, Siret-N. Balcescu, Moldova-Fundu Moldovei, Bistriţa-sector Cârlibaba-Frumosu și Frunzeni, Neagra-Gura Negrii şi Trotuș-Lunca de Sus.
Debitele se situează în general la valori între 30-90% din normalele lunare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Someşul Mare, Crișul Negru, Crișul Alb, Târnava Mică, Bega, Timiș, Bârzava, Caraș, Nera, Ialomița și cele din Dobrogea, unde au valori în jurul și peste mediile multianuale lunare.