Caracterizarea starii raurilor în intervalul 15.06.2019 ora 07.00 – 16.06.2019 ora 07.00

Debitele au fost în general în scădere, exceptând cursul inferior al Prutului unde au fost în creştere prin propagare şi râurile din Dobrogea unde au fost staţionare.
Izolat s-au produs creşteri de niveluri şi debite pe unele râuri din zona de deal şi munte din centrul ţării, datorită precipitaţiilor căzute în interval.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Pogăniș, Moravița, Bârzava, Vedea, Ialomița, Sitna, Bahlui, bazinul superior al Carașului, bazinul superior și mijlociu al Bistriței, bazinele mijlocii și inferioare ale Jiului, Argeșului, unii afluenți ai Trotușului (Oituz, Cașin),cursul mijlociu și inferior al Timișului, cursul inferior al Jijiei, tot cursul râului  Prut și cele din Dobrogea.
Se  situează peste:
COTELE DE INUNDAŢIE râurile la staţiile hidrometrice: Prut – Fălciu (550+22)-jud. VS, Prut – Şiviţa  (435+39)-jud.GL;
COTELE DE ATENŢIE râurile la stațiile hidrometrice Neajlov – Vadu Lat (220+3)-jud. GR și Prut –Oancea (440+108)-jud. GL.
În interval s-a situat peste COTA DE INUNDAȚIE râul Topolog la stația hidrometrică Milcoiu (220+10)-jud. VL și peste COTA DE ATENȚIE pârâul Urșanilor la stația hidrometrică Horezu (250+22)-jud. VL
În interval au fost emise 2 AVERTIZĂRI HIDROLOGICE pentru fenomene imediate şi 13 ATENŢIONĂRI HIDROLOGICE pentru fenomene imediate.