Caracterizarea stării râurilor în intervalul 14.02.2023 ora 07.00 – 15.02.2023 ora 07.00

Debitele au fost în general staționare, exceptând râurile din bazinul Crișului Negru, unde au fost în ușoară creștere datorită cedării apei din stratul de zăpadă, evoluției formațiunilor de gheață și propagării.
Creşteri izolate s-au mai înregistrat şi pe alte râuri din zonele de deal datorită cedării apei din stratul de zăpadă, evoluției formațiunilor de gheață și propagării.
Debitele se situează la valori sub mediile multianuale lunare, cu coeficienți moduli cuprinși între 30-80% din normalele lunare, mai mari (în jurul și peste mediile multianuale lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Bârzava, bazinul superior al Argeşului, bazinele superioare și mijlocii ale Jiului, Ialomiței, Bistriței (afluent al Siretului), pe cursurile superioare ale Sucevei şi Trotuşului și mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Rm. Sărat, Bârlad și Jijia.
Formațiunile de gheață (gheață la mal, năboi, curgeri de sloiuri, pod de gheață) prezente pe majoritatea râurilor au fost în diminuare și restrângere.
Curge năboi (zăpadă înghețată în albie) pe râurile la stațiile hidrometrice: Lăpuş – Răzoare, Bistrița – Dorna Giumalău şi Dorna Arini, Cârlibaba-Cârlibaba, Dorna-Dorna Candreni şi Neagra-Gura Negrii.
Curg sloiuri pe râul Prut la stația hidormetrică Drânceni.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.