Caracterizarea starii raurilor în intervalul 13.06.2021 ora 07.00 – 14.06.2021 ora 07.00

Debitele au fost, în general, în creștere ca urmare a precipitațiilor căzute în interval sub formă de aversă și propagării, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Crasna, Barcău, Crișuri, Bega, Timiș, Bârzava, Moravița, Caraș, Nera, Cerna, Vedea, bazinul inferior al Oltului, bazinul mijlociu și inferior al Argeșului și bazinul superior al Ialomiței, unde au fost relativ staționare. 
Pe râurile din bazinul hidrografic al Someșului Mic și cursul mijlociu și inferior al Prutului debitele au fost în scădere.
Debitele se situează la valori sub mediile multianuale lunare, cu coeficienţi moduli cuprinşi între 30-90%, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Someșul Mare, Arieș, Târnava Mică, Vedea, Argeș, Ialomița, Bistriţa, Moldova, Suceava, bazinele superioare ale Jiului, Buzăului, bazinul superior și mijlociu al Oltului și pe râurile din Dobrogea şi mai mici (sub 30%) pe râurile din bazinele hidrografice: Barcău, Bistra, Cerna,  Rm. Sărat, Bârlad și Jijia.
În interval s-a situat peste COTA DE ATENȚIE râul Homorod (Ciucaș) la stația hidrometrică Dumbrăvița (250+32)-jud. BV.    
Se situează peste COTA DE ATENȚIE râul Biruința la stația hidrometrică Biruința (150+40)-jud. CT.
În interval a fost emisă o ATENȚIONARE HIDROLOGICĂ pentru fenomene imediate. 
Este în vigoare AVERTIZAREA HIDROLOGICĂ nr. 51 din 13.06.2021.