Caracterizarea starii raurilor în intervalul 13.02.2019 ora 07.00 – 14.02.2019 ora 07.00

 
Debitele au fost în general în scădere, exceptând râurile din bazinele hidrografice Vedea, Bârlad, cursurile inferioare ale râurilor: Tur, Someș, Crișul Alb, Timiș, Bârzava, Moravița, Jiu, cursul mijlociu al Mureșului (sector Luduș – Brănișca), cursul mijlociu și inferior al Siretului și cursul superior și mijlociu al Prutului, unde au fost în creștere ca efect combinat al precipitațiilor slabe căzute în interval, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării și râurile din bazinele hidrografice Suceava, Moldova, Bistrița, Putna, Rm. Sărat și afluenții Prutului, unde au fost relativ staționare.
Debitele se situează în general la valori în jurul și peste mediile multianuale lunare, mai mici (30-90% din valorile multianuale lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Tur, Crasna, Barcău, Târnave, Jiu, Vedea, Prahova, Bârlad, bazinele superioare și mijlocii ale Mureșului și Oltului și cursul inferior al Bistriței.
Formațiunile de gheață (gheaţă la mal și pod de gheaţă) existente pe unele râuri din bazinele superioare ale Mureșului, Buzăului, Putnei, Bistriței, Moldovei şi, izolat, în bazinele superioare ale Oltului și Ialomiței, s-au menţinut fără modificări importante.
Predomină gheaţa la maluri, podurile de gheaţă fiind prezente doar pe cursul superior al Bistriţei și al unor afluenți din bazinul superior al acesteia.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.