Caracterizarea stării râurilor în intervalul 11.01.2024 ora 07.00 – 12.01.2024 ora 07.00

Debitele au fost în general în scădere, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Jiu, Vedea, Argeș, Siret, Prut, afluenții Oltului inferior și pe cele din Dobrogea unde au fost staționare.
Debitele se situează la valori în jurul și peste mediile multianuale lunare pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Someș, Barcău, Crișuri, Mureș, Bega, Timiș, Bârzava, Nera, bazinul superior al Jiului şi pe cursurile superioare ale Bistriței şi Prutului.
Pe celelalte râuri debitele se situează la valori cuprinse între 30-90% din normalele lunare, mai mici (sub 30%) pe râurile din bazinele hidrografice: Tazlău, Bârlad, Jijia, afluenții din bazinul inferior al Jiului, unii afluenţi din bazinul inferior al Oltului, unii afluenţi din bazinul superior al Argeșului și pe unele râuri din Dobrogea.
Formațiunile de gheață (gheață la maluri, pod de gheață, năboi, sloiuri) s-au menținut fără modificări importante pe râurile din estul țării și pe cele din zonele de deal din sudul țării, iar pe cele din nord – vestul, centrul și zonele montane din sudul țării au fost în intensificare și extindere ușoară.
Curge năboi (zăpadă înghețată în albie) pe râurile la stațiile hidrometrice: Lăpuş pe sectorul Răzoare – Lăpușel, Mureș pe sectorul Toplița – Glodeni, Olt – Micfalău, Cormoș – Brăduț, Teleorman – Teleormanu, Ialomița – Târgoviște, Ialomicioara – Fieni, Buzău – Sita Buzăului, Bistrița pe sectorul Dorna Giumalău – Frumosu şi Dorna – Dorna Candreni.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.