Caracterizarea stării râurilor în intervalul 10.08.2023 ora 07.00 – 11.08.2023 ora 07.00

Debitele au fost în general staționare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Someșul Mare, Crișul Alb, Târnave, Suceava, bazinele superioare ale Crișului Repede, Crișului Negru, Timișului, Bârzavei, Buzăului, Moldovei, bazinul mijlociu al Arieșului și cursul inferior al Mureșului (aval de s.h. Săvârșin), unde au fost în creștere ca urmare a precipitațiilor căzute în interval și propagării.
Pe râurile din bazinele hidrografice: Iza, Tur, Someș (exceptând bazinul Someșului Mare), Crasna, Barcău, Bega, Moravița, Caraș, Nera, Cerna, bazinele mijlocii și inferioare ale Crișului Repede, Crișului Negru, Timișului, Bârzavei, bazinul superior și inferior al Arieșului și cursul superior și mijlociu al Mureșului, debitele au fost în scădere.
Creșteri izolate de niveluri și debite, ca urmare a precipitațiilor căzute în interval și propagării, s-au mai inregistrat pe unele râuri din bazinele superioare ale Barcăului, Oltului, Argeșului și bazinul mijlociu al Mureșului,
Debitele se situează la valori sub mediile multianuale lunare, cu coeficienți moduli cuprinși între 30-90 %, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Timiş, Moravița, Caraș şi mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Tur, Nera, Rm. Sărat, Bârlad, pe afluenții Prutului, Trotuşului, bazinele superioare ale Oltului, Argeșului, pe unii afluenţi ai Moldovei, Bistriței și pe râurile din Dobrogea.
În interval s-a emis o AVERTIZARE HIDROLOGICĂ pentru fenomene imediate şi cinci ATENȚIONĂRI HIDROLOGICE pentru fenomene imediate.
A fost în vigoare ATENȚIONAREA HIDROLOGICĂ nr.105, până la ora 24:00.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.