Caracterizarea starii raurilor în intervalul 10.03.2021 ora 07.00 – 11.03.2021 ora 07.00

Debitele au fost în general staţionare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Someș, Crișuri, Arieș, Bega, Timiș, Bârzava, Caraș, Nera și Cerna unde au fost în scădere, iar pe cursurile inferioare ale Crasnei, Mureșului și Prutului au fost în creștere datorită propagării.
Formaţiunile de gheaţă (gheaţă la maluri, năboi) existente în bazinele superioare ale râurilor Moldova și Bistrița, fost în extindere și intensificare ușoară și au apărut izolat în bazinele Someșul Mare, Arieș și Buzău.  
Curge năboi (zăpadă inghețată în albie) pe râurile la stațiile hidrometrice Dorna – Dorna Cândreni şi Neagra – Gura Negrii
Debitele se situează la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) în bazinul superior al Prahovei, pe cursul Prutului și mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Mara, Iza, Târnave, Bega Veche, Bistra, Amaradia, Vedea, Rm. Sărat, Tazlău, Bârlad Jijia și Bahlui şi pe unii afluenți ai Oltului inferior.
Nivelurile pe  râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.