Caracterizarea starii raurilor în intervalul 10.02.2020 ora 07.00 – 11.02.2020 ora 07.00

Debitele au fost în creştere, ca urmare a precipitaţiilor lichide căzute în interval, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur, Lăpuş, Crasna, Barcău, Crişuri, Bega, Timiş, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Cerna, Buzău, Putna şi Trotuş.
Pe râurile din bazinele hidrografice: Someş, Mureş şi pe cele din bazinul superior al Oltului debitele au fost în scădere, iar pe celelalte râuri au fost relativ staţionare.
Formaţiunile de gheaţă (preponderent gheaţă la maluri şi  izolat năboi şi pod de gheață) au fost în restrângere, diminuare si eliminare, fiind prezente în bazinele superioare ale Mureșului, Argeşului, Ialomiţei, Sucevei, Moldovei, Trotuşului, Jijiei, în bazinele superioare şi mijlocii ale Oltului şi Bistriţei, pe cursul superior al Siretului pe unele râuri din Dobrogea.
Curge năboi (zăpadă înghețată în albie) pe râurile la stațiile hidrometrice: Mureş sector Topliţa – Stânceni, Topliţa – Topliţa şi Dorna-Dorna Cândreni.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste mediile multianuale lunare) pe râurile din bazinele: Arieș, Suceava, pe cursurile superioare ale Siretului, Moldovei și Bistriței, şi mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Crasna, Moraviţa, Vedea, Jijia, Bârlad, pe unii afluenți ai Jiului inferior (Coșuștea, Amaradia), ai Oltului inferior (Mamu, Beica, Olteţ) și ai Argeșului (Râul Doamnei).
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.