Debitele au fost în creștere datorită precipitațiilor căzute în interval, cedării apei din stratul de zăpadă din zonele montane aferente și propagării, pe râurile din bazinele: Vişeu, Iza, Argeş, Ialomița, Siret, Prut şi bazinele superioare ale Someşului, Mureşului şi Oltului şi pe cele din Dobrogea, iar pe celelalte, au fost, în general staționare.
Debitele se situează la valori sub mediile multianuale lunare, cu coeficienți moduli cuprinși între 30-80%, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Olt, Suceava, Moldova, Bistrița, Trotuş, Putna, Rm. Sărat, Buzău, Siret, bazinele superioare ale râurilor Argeş şi Prahova şi pe unii afluenți ai Bârladului şi Prutului și mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Crasna, Crișul Negru, Crişul Alb, Timiș, Moravița, Cerna şi pe unii afluenți din bazinul Jiului și din bazinul inferior al Oltului.
Au apărut formațiuni de gheață (năboi) pe râul Bistrița la stația hidrometrică Dorna Arini şi pe râul Dorna la stația hidrometrică Dorna Candreni.
Se situează peste:
- COTA DE INUNDAȚIE: râul la stația hidrometrică: Miletin – Șipote (250+4) – jud. IS;
- COTA DE ATENȚIE: râul la stația hidrometrică: Lohan – Curteni (200+28) – jud. VS.
Este în vigoare ATENȚIONAREA HIDROLOGICĂ nr. 104 din 08.12.2024, până la ora 8:00.