Debitele au fost în creștere datorită efectului combinat al precipitațiilor lichide căzute în interval, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Cerna, Jiu, Argeș, Vedea, Ialomița, Buzău, Rm. Sărat, Putna, afluenții Oltului inferior, cursul superior al Prutului și cele din Dobrogea, iar pe celelalte râuri s-au menținut în general staționare.
Creșteri mai importante de niveluri și debite s-au înregistrat pe unele râuri din bazinul superior și mijlociu al Jiului, datorită cantităților de precipitații lichide, mai însemnate cantitativ, cazute în interval și cedării apei din stratul de zăpadă.
Formaţiunile de gheaţă (gheaţă la maluri, năboi, pod de gheaţă) existente în bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Someș, bazinele superioare ale Mureșului, Oltului, Sucevei, Moldovei, Trotuşului şi în bazinul superior şi mijlociu al Bistriţei au fost în diminuare, restrângere și eliminare.
Debitele se situează la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe unele râuri din bazinele: Jiu, Prahova, bazinele superioare ale Argeșului, Ialomiței, Prahovei si pe unele râuri din Dobrogea și mai mici (sub 30% din normalele lunare) în bazinele hidrografice: Vaser, Iza, Mara, Tur, Lăpuș, Crasna, Barcău, Crişuri, Tazlău, Rm. Sărat, Milcov, Bârlad și pe afluenţii Prutului.
Se situează peste COTA DE ATENȚIE râul Orlea la stația hidrometrică Celei (180+3) – jud. GJ.