Caracterizarea stării râurilor în intervalul 08.08.2023 ora 07.00 – 09.08.2023 ora 07.00

Debitele au fost în general în scădere, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vedea, Argeș, Ialomița, Bârlad, bazinele mijlocii și inferioare ale Jiului și Oltului, cursul mijlociu și inferior al Prutului și afluenții acestuia și râurile din Dobrogea unde au fost staționare.
Pe Putna, cursul superior al Prutului, cursul mijlociu și inferior al Arieșului și cursurile inferioare ale Târnavelor și Buzăului, debitele au fost în creștere datorită precipitațiilor căzute în interval și propagării.
Debitele se situează la valori sub mediile multianuale lunare, cu coeficienți moduli cuprinși între 30-90 %, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Lăpuș, Târnave, Bega, Timiş, Moravița, Caraș, Nera, Suceava, cursurile superioare ale Someșului, Crișului Negru, Mureșului, Oltului, cursurile inferioare ale Izei și Begăi și cursul mijlociu al Crișului Alb şi mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Rm. Sărat, Bârlad, pe unii afluenţi din bazinele superioare ale Oltului, Argeșului, Prutului și pe râurile din Dobrogea.
Se situează peste COTA DE ATENȚIE râul Moravița la stația hidrometrică Moravița (250+40)-jud.TM, ca urmare a propagării viiturii formate anterior.