Caracterizarea starii raurilor în intervalul 06.12.2021 ora 07.00 – 07.12.2021 ora 07.00

Debitele au fost, în creștere, ca urmare a precipitațiilor lichide căzute în interval și propagării, pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Someșul Mare, Someșul Mic, Crasna, Barcău, Nera, Cerna, Jiu, Olt, Buzău, Trotuș, bazinele superioare și mijlocii ale Crișurilor și bazinul mijlociu și inferior al Mureșului, în scădere pe cursul Someșului (aval s.h. Dej) și cursurile inferioare ale Crișurilor și relativ staționare pe celelalte râuri.
Debitele se situează la valori sub mediile multianuale lunare, cu coeficienţi moduli cuprinşi între 30-90%, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Tur, Someșul Cald, Lăpuș, Crișul Repede, Arieș, cursurile superioare ale Vișeului, Izei, cursul superior și mijlociu al Trotușului și mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Bega Veche, Moravița, Nera, Cerna, Jiu, Rm. Sărat, pe unii afluenți din bazinul inferior al Oltului și ai Prutului, cursul superior al Ialomiței.
Formaţiunile de gheaţă (gheață la maluri) prezente în bazinele superioare ale Bistriţei și Moldovei au fost în diminuare și eliminare. 
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.