Caracterizarea starii raurilor în intervalul 06.10.2020 ora 07.00 – 07.10.2020 ora 07.00

Debitele au fost în creștere ca urmare a precipitațiilor căzute în interval și propagării exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vedea, Buzău, Rm. Sărat, Putna, Suceava, Bârlad, bazinul superior al Oltului, bazinele mijlocii și inferioare ale Argeșului, Ialomiței, afluenții Prutului și râurile din Dobrogea unde au fost în general staționare.
Debitele se situează la valori cuprinse între 30-90% din mediile lunare multianuale, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Tur, Lăpuș, Someșul Mare, Crasna, Barcău, Crișuri, Mureș, Bârzava, Caraș, bazinul superior al Timișului, pe cursul Siretului, pe Suceava şi pe cursurile superioare ale Moldovei, Trotuşului, Putnei şi Prutului şi mai mici (sub 30%) pe unii afluenţi ai Bârladului şi Prutului.
Scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide cu efecte de inundaţii locale şi creşteri mai importante de niveluri și debite s-au înregistrat pe unele râuri mici din bazinul hidrografic Jijia, bazinul superior și mijociu al Jiului, bazinul inferior al Oltului și din Maramureș.
În interval au fost emise cinci ATENȚIONĂRI HIDROLOGICE pentru fenomene imediate.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.