Debitele au fost în general în scădere, exceptând bazinul mijlociu și inferior al Prahovei și râurile din Dobrogea, unde au fost în creștere datorită precipitațiilor căzute în interval și propagării și cursul inferior al Prutului, unde au fost în creștere prin propagare. Pe râurile din bazinele: Crasna, Crișul Repede, Bega, Bârzava, Moravița și bazinul superior al Timișului, debitele au fost relativ staționare.
Debitele se situează la valori mai mari de 100% din mediile multianuale lunare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Someș, Crasna, Barcău, Crișuri, Târnava Mică, Timiş, Bârzava, Moravița, Nera, Cerna, Motru, Bârlad, pe afluenții Argeșului și pe afluenții Mureșului inferior, unde se situează la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare.
Se situează peste COTELE DE ATENȚIE râurile la staţiile hidrometrice: Dâmboviţa – Dragomireşti (200+13)-jud.IF, Miletin – Hâlceni (250+5)-jud.IS, Topolog – Saraiu (300+40)-jud. CT și Casimcea – Cheia (150+80)-jud.CT.
În interval au fost emise o ATENŢIONARE HIDROLOGICĂ și două AVERTIZĂRI HIDROLOGICE pentru fenomene imediate.