Debitele au fost în general în creștere datorită propagării şi cedării apei din stratul de zăpadă pe Mureş, Olt, Olteţ, Râul Negru, Vedea, cursurile inferioare ale Turului, Someşului, Crasnei, Barcăului, Crişurilor, Begăi, Timişului, cursurile mijlocii şi inferioare ale Jiului, Argeşului, Ialomiţei şi pe afluenţii Siretului.
Pe râurile din bazinele: Someşul Mic, Prut, pe cursul Siretului şi pe cele din Dobrogea debitele au fost staţionare, iar pe celelalte au fost în general în scădere.
Se situează peste COTELE DE ATENŢIE râurile la stațiile hidrometrice: Tur-Călineşti Oaș (350+31)-jud.SM, Tur-Turulung (360+31)-jud.SM, Tur-Micula (300+30)-jud.SM şi Crasna-Domăneşti (400+57-jud.SM.
Formaţiunile de gheaţă (gheaţă la maluri, pod de gheaţă) prezente pe râurile din centrul și estul țării au fost în restrângere, diminuare și eliminare.
Debitele se situează în general la valori peste mediile multianuale lunare exceptând râurile din bazinele hidrografice: Bârzava şi Prut unde au valori cuprinse între 30-90% din acestea şi cele din bazinele Bârlad şi Jijia unde se situează la sub 30%.
Este în vigoare ATENŢIONAREA HIDROLOGICĂ nr.2 din 04.02.2018.