Situația hidrologică pe râuri și Dunăre în intervalul 01.03.2025 ora 07.00 – 02.03.2025 ora 07.00
RÂURI
Debitele au fost în general, în creștere ușoară, ca urmare a efectului combinat al precipitațiilor căzute în interval, cedării apei din stratul de zăpadă, evoluției formațiunilor de gheață și propagării, exceptând râurile din bazinele Crasnei, Barcăului, Crișurilor și bazinul inferior al Mureșului, unde au fost relativ staționare.
Debitele se situează la valori sub mediile multianuale lunare, cu coeficienți moduli cuprinși între 30-70%, mai mici (sub 30% din mediile lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Someș, Crasna, Barcău, Crișuri, Mureș, Bega Veche, Bega, Timiș, Bârzava, Moravița, Caraș, Nera, Cerna, Vedea, Buzău, Suceava, Bârlad, Jijia, pe unii afluenți ai Jiului, Oltului, Trotușului și din bazinul superior al Argeşului.
Formațiunile de gheață (gheață la maluri, pod de gheață, sloiuri), prezente pe râurile din bazinele Vișeului, Izei, Someșului, Mureșului, Oltului, Argeșului, Ialomiței, Siretului și Prutului, au fost în restrângere, diminuare și eliminare.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.
DUNĂRE
Debitul la intrarea în țară (secțiunea Baziaș) în intervalul 01 – 02.03.2025 a fost în creștere, având valoarea de 2900 m3/s, sub media multianuală a lunii martie (6700 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele au fost staționare pe sectorul Gruia – Calafat și în scădere pe sectorul Bechet – Tulcea.
Prognoza hidrologică pe râuri și Dunăre în intervalul 02.03.2025 ora 07.00 – 03.03.2025 ora 07.00
RÂURI
Debitele vor fi, în general, în creștere, ca urmare precipitațiilor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă, evoluției formațiunilor de gheață și propagării, exceptând râurile din bazinele hidrografice ale Crasnei, Barcăului, Crișurilor și bazinul inferior al Mureșului, unde vor fi relativ staționare.
Formațiunile de gheață (gheață la maluri, pod de gheață, sloiuri) vor fi în restrângere, diminuare și eliminare.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENȚIE.
DUNĂRE
Debitul la intrarea în țară (secțiunea Baziaș) va fi în creştere (3000 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în creştere pe sectorul Gruia – Corabia, staționare la Tr. Măgurele și în scădere pe sectorul Zimnicea – Tulcea.